Кулинарни рецепти » Патица с лук

 Патица с лук

Продукти: (за 4-6 порции)

• 1 патица
• 1 с.л. доматено пюре
• 500 г лук
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 дафинов лист
• 1 ч.ч. червено вино
• магданоз, черен пипер, сол
• мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Нарязваме патицата на парчета, които изпържваме в сгорещената мазнина от всички страни до зачервяване. Поръсваме със сол и черен пипер, заливаме с 1-2 ч.ч. горещи вода и с виното и оставяме да се вари 45 мин на умерен огън.

Запържваме нарязания на ситно лук, прибавяме червения пипер, размитото с малко вода брашно, доматеното пюре, дафиновия лист и наситнен магданоз. Посоляваме, разбъркваме и прибавяме към патицата. Доливаме малко топла вода и варим на слаб огън, докато сосът се сгъсти.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Начало