Продукти: (за 4 порции)
• 300 г гъби, 5 яйца
• 1 к.ч. счукан сухар или галета
• 4-5 с.л. разтопено краве масло
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме по-едрите гъби на парчета, а по-дребните оставяме цели. Задушаваме ги в маслото, докато омекнат, и посоляваме.
Разбиваме жълтъците и прибавяме към тях счукания сухар и поизстиналите гъби. Разбиваме белтъците на сняг и внимателно ги прибавяме към разбърканата с жълтъците смес. Подправяме със сол и черен пипер на вкус.
Леко разбъркваме и изсипваме в намаслена тавичка. Печем в силна фурна.
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...