Продукти: (за 4 порции)
• 1 глава карфиол
• 200 г топено или пушено сирене
• половин пакетче краве масло
• 2 скилидки чесън
• 3 яйца
• 1 ч.ч. прясно мляко
• сол
Начин на приготвяне:
Накъсваме карфиола на розички и го варим в подсолена вода, докато омекне. Накълцваме чесъна на дребно и натриваме с него дъното на съда за печене, намазан с масло.
Нареждаме ред карфиол в тавичката, така че да покрие дъното. Върху него поръсваме с част от нарязаното топено сирене, отново нареждаме ред карфиол и покриваме останалото сирене.
Печем във фурната 10 мин. След това заливаме с разбитите в млякото яйца и допичаме, докато се получи розова коричка.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...