Продукти: (за 4 порции)
• 1 глава карфиол
• 200 г топено или пушено сирене
• половин пакетче краве масло
• 2 скилидки чесън
• 3 яйца
• 1 ч.ч. прясно мляко
• сол
Начин на приготвяне:
Накъсваме карфиола на розички и го варим в подсолена вода, докато омекне. Накълцваме чесъна на дребно и натриваме с него дъното на съда за печене, намазан с масло.
Нареждаме ред карфиол в тавичката, така че да покрие дъното. Върху него поръсваме с част от нарязаното топено сирене, отново нареждаме ред карфиол и покриваме останалото сирене.
Печем във фурната 10 мин. След това заливаме с разбитите в млякото яйца и допичаме, докато се получи розова коричка.
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...