Кулинарни рецепти » Пилешко с червено вино

 Пилешко с червено вино

Продукти: (за 4 порции)

• 600-700 г бяло месо от пиле
• 300 г домати
• 3 чушки
• 3 глави лук
• 2-3 скилидки чесън
• 4 с.л. олио
• 1 к.ч. пилешки бульон
• 1 к.ч. червено вино
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото и чушките на лентички, а доматите нарязваме на четвъртинки. Прекарваме лука с чесъна през месомелачка.

Запържваме месото в половината олио. Изваждаме го, доливаме останалото олио и задушаваме лука, чушките и доматите.

Връщаме месото, наливаме виното и бульона, подправяме с черен пипер и сол, захлупваме и задушаваме още 10-15 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Начало