Кулинарни рецепти » Варено пиле с гъбен сос

 Варено пиле с гъбен сос

Продукти: (за 5-6 порции)

• 1 пиле
• 1 морков
• 1 парче целина
• 6-7 гъби
• 1 глава лук
• 15-20 зърна черен пипер
• 2 с.л. брашно
• 4-5 с.л. краве масло
• 1 к.ч. сухо бяло вино
• сол

Начин на приготвяне:

Избираме по-тлъстичко пиле. Нарязваме го на порции, заливаме със студена вода и слагаме да се вари. Щом заври водата, прибавяме моркова, целината, гъбите, лука, зърната черен пипер и сол на вкус. Изваждаме месото, когато се свари, и прецеждаме бульона.

Запържваме брашното в сгорещеното масло. Разреждаме го с виното и част от бульона и прибавяме сварените гъби, които сме нарязали на ситно. Оставяме соса да ври 5-6 мин на умерен огън и заливаме с него месото.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Начало