Продукти:
• 1 кг праскови
• 1 кг захар
• 1/2 ч.л. лимонена киселина
Начин на приготвяне:
Отстраняваме костилките на плодовете. Ако те са сладки, ги начукваме и ги прибавяме към плодовете. Наръсваме прасковите със захарта и ги оставяме да престоят 24 часа.
Прецеждаме и варим сиропа на силен огън до сгъстяване. Прибавяме лимонената киселина и варим още 5 мин.
Наливаме сиропа горещ в бутилки и го съхраняваме на хладно.
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...