Продукти:
• 3 кг лимони
• 3 л вода
• 1,5 кг захар
• 1 пакетче лимонтозу
Начин на приготвяне:
Подбираме тънкокори и здрави лимони, нарязваме ги заедно с корите на кубчета, махаме семките и ги заливаме с вода. Оставяме да престоят 24 часа, отцеждаме ги от водата, но не я изхвърляме.
Прекарваме лимоните през месомелачка и ги връщаме пак във водата. Оставяме да престоят още 24 часа. На третия ден ги прецеждаме през гъста марля, подслаждаме със захарта, прибавяме размитото в малко вода лимонтузу и бъркаме, докато захарта се разтвори.
Наливаме сока в чисти бутилки, които запушваме много добре.
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...