Продукти: (за 4 порции)
· 400 г къси макарони
· 250 г извара
· половин пакетче краве масло
· 4 с.л. захар
· 2 с.л. прясно мляко
· 1 ч.л. канела
Начин на приготвяне:
Сваряваме макароните в леко подсолена вода и ги отцеждаме.
Разбиваме изварата с разтопеното масло, захарта и канелата. При непрекъснато бъркане сипваме мляко, докато получим средно гъст сос.
Заливаме макароните с приготвения сос, разбъркваме и разпределяме в чиниите за сервиране.
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...