Кулинарни рецепти » Пудинг с юфка и стафиди

 Пудинг с юфка и стафиди

Продукти: (за 6 порции)

· 500 г юфка
· 50 г бели стафиди
· 100 г краве масло
· 4 яйца
· 6 с.л. захар
· 2 ванилии
· 4 ч.ч. прясно мляко
· 3 с.л. канела

Начин на приготвяне:

Сваряваме юфката в 1,5 л подсолена вода, прехвърляме я в гевгир и я обливаме със студена вода.

Прибавяме изкиснатите и подсушени стафиди, галетата, разбитите със захарта и разредени с млякото яйца, разтопеното, но не препържено масло и ванилиите. Разбъркваме сместа и я изсипваме в намаслена тавичка.

Печем на водна баня, докато пудингът стегне добре.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Начало