Продукти: (за 4 порции)
· 500 г спагети
· 400 г телешко месо
· 500 г домати
· 2-3 скилидки чесън
· 4 с.л. зехтин
· 3-4 с.л. настърган кашкавал
· 2 с.л. ситно нарязан магданоз
· сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме спагетите в подсолена вода и ги отцеждаме.
Нарязваме месото на тънки парченца и го задушаваме в зехтина и 3-4 с.л. вода. Прибавяме обелените и нарязани домати и едро нарязания чесън. Поръсваме магданоза, посоляваме и задушаваме на умерен огън около 20 мин.
Накрая размесваме със сварените спагети и поръсваме с настъргания кашкавал.
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...