Кулинарни рецепти » Мариновани рибки

 Мариновани рибки

Продукти:

• 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/
• 1 1/2к.ч. олио
• 200 г гъби
• 2 доматчета
• 1 1/2к.ч. бяло вино
• 1 голяма глава лук
• 1 лимон
• 1 дафинов лист
• 2 карамфилчета
• 2 с.л. магданоз
• мащерка
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме рибите. Подсушаваме ги с кърпа и с помощта на остър нож правим надлъжни разрези. Натриваме ги със сол и черен пипер и ги изпържваме в част от мазнината.

Попарваме доматите, обелваме ги, отстраняваме семената и ги нарязваме на парченца. Нарязваме лука на ситно и го изпържваме в останалото олио. Прибавяме нарязаните на парченца гъби, доматите, половината от ситно нарязания магданоз. Наливаме виното и лимоновия сок, посоляваме и прибавяме подправките. Кипваме на огъня и заливаме рибата.

Отново кипваме, след което задушаваме ястието 5 мин в умерено загрята фурна. Поднасяме рибата студена, поръсена с останалия ситно нарязан магданоз.

Автор: Антоанета Стефанова

Представяме Ви:

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Начало