Кулинарни рецепти » Сицилиански крюшон

 Сицилиански крюшон

Продукти: (за 10-12 чаши)

• 1 кг ябълки /или круши/
• 1 кг плодов сок
• сокът от 1 лимон
• 200 г захар
• 1 л газирана вода

Начин на приготвяне:

Обелваме плодовете и ги нарязваме на кубчета. Нареждаме парченцата в специален съд за крюшон, като между пластовете поръсваме захарта.

Изстудяваме 1-2 часа, след което прибавяме плодовия и лимоновия сок, газираната вода и кубчета лед. Внимателно разбъркваме и разливаме напитката в стъклени чаши.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Начало