Продукти:
• 4 свински пържоли
• 1 к.ч. галета
• 1 скилидка чесън
• 1 с.л. олио
• магданоз
• черен пипер
• сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Смесваме галетата с олиото и счукания чесън. Прибавяме малко наситнен магданоз, подправяме с черен пипер и сол на вкус и разбъркваме.
Натриваме пържолите с тази смес и ги изпържваме от двете страни в силно сгорещената мазнина.
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...