Кулинарни рецепти » Ягодов крюшон

 Ягодов крюшон

Продукти: (за 4-5 чаши)

• 500 г ягоди
• 200 г захар
• 100 мл лимонов сок
• 1 л газирана вода

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме ягодите. Нареждаме ги в специален съд за крюшон, като посипваме със захар всеки слой. Оставяме плодовете в хладилник за 1-2 часа.

Прибавяме лимоновия сок, газираната вода и кубчета лед. Внимателно разбъркваме така, че ягодите да не се смачкат. Разливаме крюшона в широки стъклени чаши.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Начало