Продукти: (за 4 порции)
· 500 г дребна юфка с формата на пеперудки
· 2-3 домата
· 100 г маслини
· 1 ч.ч. заквасена сметана
· 1 с.л. зехтин
· 3-4 листчета босилек
· сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме юфката в подсолена вода, отцеждаме и още топла я смесваме със зехтина, обелените и нарязани домати, сметаната и нарязаните босилек и маслини. Разбъркваме, оставяме юфката да престои 1 час и поднасяме.
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...