Продукти:
• 500 г козуначено тесто
• 1 яйце
• 1 к.ч. настърган кашкавал
Начин на приготвяне:
Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм.
С помощта на винена чаша изрязваме от кората кръгчета и ги нареждаме в намаслена тавичка. Намазваме ги с яйцето, което сме разбили с малко вода, и ги поръсваме с настъргания кашкавал.
Печем соленките в умерено загрята фурна.
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...