Продукти: (за 4 порции)
• 350 г печено или варено месо от пиле
• 60 г краве масло
• 2 с.л. брашно
• 1,5 ч.ч. прясно мляко
• 4 с.л. сметана
• 4 с.л. бульон от пилешки дреболии
• 3 с.л. натрошено сирене
• 1 с.л. галета
• индийско орехче
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Правим светла запръжка от маслото и брашното. Разреждаме с млякото и възвираме. Прибавяме сметаната, бульона, сол, черен пипер, настъргано индийско орехче и варим 20 мин на водна баня. Прибавяме по-голямата част от натрошеното сирене и оставяме да се разтопи в соса.
Наливаме част от соса в тавичка, прибавяме месото, нарязано на тънки ивички, заливаме с останалия сос и поръсваме с останалото сирене и галетата. Печем 15 мин, а след това запичаме още 5 мин само отгоре.
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...