Кулинарни рецепти » Туршия 60 ЧУШКИ

 Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти:

• 60 месести червени чушки
• 1 кг моркови
• 1 кг целина
• 1 кг карфиол
• 200 захар
• 250 мл оцет
• 250 мл олио
• 125 г сол
• 20 аспирина

Начин на приготвяне:

Смесваме олиото, оцета, солта и захарта със счуканите аспирини и бъркаме, докато получим гладка смес.

Почистваме, измиваме и нарязваме чушките. Размесваме ги с нарязаните целина и моркови и накъсания карфиол.

Нареждаме сместа плътно в буркани и заливаме с приготвената саламура. Не стерилизираме.

Автор: Захаринка Братанова

Представяме Ви:

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Начало