Продукти:
• 200 г сладки круши
• 4 фурми
• 1 с.л. сок от сварена тиква
• 1 карамфилче
• 1 л бяло полусухо вино
• 100 мл газирана минерална вода
• 100 мл захарен сироп
• 1 к.ч. лимонов сок
• 1-2 с.л. гренадин
• 10-12 бучки лед
Начин на приготвяне:
Измиваме крушите и ги почистваме от семената. Обелваме ги и ги нарязваме на парченца. Заливаме ги с лимоновия сок и захарния сироп. Прибавяме карамфилчето, фурмите и тиквения сок. Оставяме сместа да престои 1 час на хладно.
След това отстраняваме карамфилчето и наливаме останалите течности, които предварително сме изстудили. Разливаме коктейла в чаши за боле, като във всяка чаша слагаме по 1-2 бучки лед.
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...