Кулинарни рецепти » Пълнени франзели

 Пълнени франзели

Продукти:

• 2 франзели
• 150 г шунка
• 250 г масло
• 150 г варен език
• 150 г кисели краставички
• 3-4 твърдо сварени яйца
• 1 ч.л. горчица
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Разбиваме размекнатото масло на пяна. Посоляваме.

Разрязваме напречно франзелите, издълбаваме ги и ги намазваме отвътре с масло.

Наситняваме езика и шунката, а краставичките и яйцата нарязваме на малки кубчета. Смесваме всички продукти с остатъка от маслото, слагаме горчицата и подправяме със сол и черен пипер.

Пълним с тази смес франзелите, завиваме ги в тензух и ги прибираме в хладилника за 1-2 часа.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Начало