Продукти:
• 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар”
• 1 кг захар
• 1 ч.л. лимонтузу
• 1 л вода
Начин на приготвяне:
Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта на игла. От захарта и водата приготвяме гъст сироп и пускаме в него зърната грозде.
Варим сладкото до сваряване на плода и повторното сгъстяване на сиропа. Прибавяме разтвореното в гореща вода лимонтузу и продължаваме да варим още 2-3 минути.
Свареното сладко оставяме да престои 5-6 часа в разлат съд, след което го насипваме в буркани и прибираме на сухо място.
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...