Продукти:
• 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар”
• 1 кг захар
• 1 ч.л. лимонтузу
• 1 л вода
Начин на приготвяне:
Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта на игла. От захарта и водата приготвяме гъст сироп и пускаме в него зърната грозде.
Варим сладкото до сваряване на плода и повторното сгъстяване на сиропа. Прибавяме разтвореното в гореща вода лимонтузу и продължаваме да варим още 2-3 минути.
Свареното сладко оставяме да престои 5-6 часа в разлат съд, след което го насипваме в буркани и прибираме на сухо място.
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...