Кулинарни рецепти » Двуцветен кекс

 Двуцветен кекс

Продукти:

• 5 яйца
• 150 г захар
• 150 г брашно
• 1/2 к.ч. олио
• 1/2 к.ч. вода
• 1 бакпулвер
• 1 ванилия
• 2 с.л. какао
• пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Разбиваме жълтъците с половината от захарта. Прибавяме малко повече от половината брашно /около 90 г/, половината бакпулвер и ванилията. Разбъркваме много добре.

Отделно разбиваме белтъците на сняг с останалата захар. Прибавяме останалото брашно, пресято с другата половина от бакпулвера. Разбъркваме добре.

В кексова форма, намазана с масло и поръсена с брашно, изсипваме половината от жълтата смес. С помощта на цедка поръсваме какао. След това изсипваме бялата смес и отново поръсваме с какао. Накрая изсипваме останалата жълта смес и изпичаме кекса в умерена фурна.

Поднасяме изпечения кекс обилно поръсен с пудра захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Начало