Продукти:
• 2 ч.ч. настъргани моркови
• 3 яйца
• 1 ч.ч. захар
• 2 ч.ч. счукани орехи
• 3/4 ч.ч. краве масло
• 1/2 с.л. ром
• кората на 1 лимон
• 2 ч.л. сода бикарбонат
• 2 ч.ч. брашно
Начин на приготвяне:
Разбиваме маслото със захарта до побеляване. Прибавяме един по един жълтъците, рома, настърганата лимонова кора и морковите. Разбъркваме и оставяме сместа да престои 1 час.
Прибавяме брашното със содата и орехите . Внимателно съединяваме с разбитите на сняг белтъци. Сипваме в намаслена и набрашнена форма и печем в умерено силна фурна.
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...