Продукти: (за 4 порции)
• 4 речни риби /всяка по 300-400 г/
• 2 глави лук
• 4-5 с.л. олио
• 2 лимона
• 3-4 клонки целина
• 1 връзка магданоз
• 2-3 клонки мащерка
• 4 люти чушлета
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Правим върху рибите по 2-3 разреза, слагаме ги в емайлиран съд и поръсваме със сол, черен пипер, лимонов сок и част от ситно нарязаните магданоз, мащерка и целина. Оставяме рибата да престои 2 часа в хладилник.
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в част от олиото заедно с останалите ситно нарязани магданоз и целина. Пържим докато лука омекне.
Намазваме с мазнина 4 пергаментови хартии, разстиламе върху всяка част от лука, слагаме отгоре по 1 риба и 1 люта чушка без дръжка, увиваме и печем на скара. Преди поднасяне, поръсваме с лимонов сок.
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...