Продукти: (за 4 порции)
• 4 филета от сьомга по 200 г
• 1-2 с.л. зехтин или разтопено масло
• 1 ч.ч. кисела сметана
• 2 ч.л. настърган хрян
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме сьомгата под студена течаща вода и я подсушаваме с хартиена кърпа. Намазваме я с част от мазнината и я подправяме на вкус със сол и черен пипер.
Изпичаме рибата на скара, като я обръщаме само 1 път, а от време на време я мажем с останалата мазнина. Печем около 6-10 минути в зависимост от дебелината на рибните филета. Не бива да ги препичаме!
Сервираме веднага с киселата сметана, предварително разбъркана с хряна.
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...