Продукти: (за 2-3 порции)
• 400 г консервирана лангуста
• 1 к.ч. олио
• 1 к.ч. брашно
• 1 главичка лук
• 1,5 ч.ч. прясно мляко
• 100 г гъби
• 2 яйца
• 2-3 с.л. галета
• черен пипер, сол
• мазнина за пържене.
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното олио. Прибавяме ситно нарязаните гъби и брашното и също ги запържваме. Наливаме млякото и варим, докато получим гъста каша.
Прибавяме ситно нарязаното месо от лангуста, подправяме с черен пипер и сол. Изчакваме сместа да изстине и оформяме кюфтенца, които потапяме в разбитите яйца, овалваме в галетата и пържим в голямо количество мазнина.
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...