Продукти:
• 500 г готово бутер тесто
• 1 жълтък
• 50 г сирене
• 1 ч.л. ким
• 1 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
Разстиламе готовото тесто и го намазваме с жълтъка, който сме разбили с малко вода. Поръсваме с настърганото сирене, кима и солта. Прекарваме отгоре леко точилката, за да се набие сиренето в тестото.
Изрязваме от тестото парченца с различна форма и ги нареждаме в намаслена тавичка. Печем соленките в умерено загрята фурна, докато порозовеят.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...