Продукти:
• 1 1/2 ч.ч. брашно
• 1 пакетче краве масло
• 2-3 с.л. кисело мляко
• 1/4 ч.л. сода бикарбонат
• 2-3 яйца
• 200 г сирене
• 2-3 с.л. настърган кашкавал
• 1 щипка сол
Начин на приготвяне:
Размекваме маслото до стайна температура и го разбиваме заедно с киселото мляко и солта. Прибавяме содата и брашното и замесваме меко тесто. Оформяме от тестото малки топчета /колкото орех/ и леко ги разточваме. В средата на всяка от така приготвените питки правим вдлъбнатина.
Приготвяме плънка от разбитите яйца и натрошеното сирене и я разпределяме по питките. Загръщаме отгоре плънката с тестото и слагаме топките в намаслени формички /кошнички/ от алуминиево фолио.
Нареждаме кошничките в тавичка и печем в умерена фурна. Обръщаме изпечените кошнички в широка чиния, отстраняваме фолиото и докато кошничките са още горещи, поръсваме със ситно настъргания кашкавал.
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...