Кулинарни рецепти » Риба по солунски

 Риба по солунски

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г филе от бяла риба
• 800 г картофи
• 2-3 скилидки чесън
• 1 лимон
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 ч.ч. сухо бяло вино
• 30 г краве масло
• 3 с.л. олио
• риган, магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Варим картофите 15 мин в подсолена вода. Изваждаме, обелваме ги и още топли ги нарязваме на филийки с дебелина около 1 см.

Нарязваме рибата на парченца, които омесваме със счукания чесън и ситно нарязания магданоз. Посоляваме на вкус и поръсваме малко черен пипер и половината от изцедения лимонов сок.

С маслото намазваме обилно дъното и стените на пръстен съд. Нареждаме на дъното половината от картофите, посоляваме и поръсваме с черен пипер. Отгоре нареждаме рибата, покриваме с останалите картофи, които също посоляваме.

Заливаме ястието с олиото, виното и останалия лимонов сок. Поръсваме риган, захлупваме и печем 30 мин в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Начало