Продукти:
• 1 шаран
• 2-3 с.л. брашно
• лимонов сок
• 1/2 ч. ч. олио
• 2-3 сварени картофа
• 250 г домати
• 200 г гъби
• 3-4 скилидки чесън
• червен и черен пипер
• 1 чаша бяло вино
• 1 с. л. галета, магданоз
• 1 с. л. масло
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме шарана на големи парчета и ги поръсваме с лимонов сок и сол. Овалваме парчетата в брашно и пържим в олиото.
В намазнена тава нареждаме картофите, нарязани на филийки, а отгоре – рибата.
В мазнината от пърженето задушаваме нарязаните домати, гъби, счукания чесън и магданоза. Щом сместа се посгъсти, подправяме със сол, червен и черен пипер, наливаме виното, разбъркваме добре и изсипваме върху рибата в тавата.
Печем около 20 минути. Малко преди ястието да е готово, поръсваме с галета, подреждаме отгоре парченца масло и отново леко запичаме.
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...