Продукти: (за 4-5 порции)
• 300 г телешко месо
• 2-3 моркова
• половин глава целина
• 3-4 корена от магданоз
• 1 глава лук
• 5-6 картофа
• 2-3 домата
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на хапки, заливаме го със студена вода и слагаме да се вари. Когато възври, посоляваме.
Изчакваме месото да поомекне и прибавяме цялата глава лук и едро нарязаните моркови, целина и корени от магданоз. Продължаваме да варим на умерен огън.
Малко преди да отстраним от огъня, слагами едро нарязаните картофи и домати. Доваряваме и поръсваме готовата супа със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...