Кулинарни рецепти » Разсолник

 Разсолник

Продукти: (за 8-10 порции)

600 г говеждо месо /или бъбреци/
1 глава лук
1 корен магданоз
1-2 кисели краставички
4-5 картофа
2 с.л. олио
1 глава целина
саламура от кисели краставички

Начин на приготвяне:

В отворена тенджера под налягане задушаваме леко в сгорещеното олио ситно нарязаните лук, магданоз и целина. Добавяме нарязаното на хапки месо и наливаме 2 л вода.

Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска намаляме огъня и варим 20 мин.

След това отваряме и прибавяме нарязаните на кубчета кисели краставички и картофи. Посоляваме, отново затваряме тенджерата и варим 8 мин, след като започне да съска.

Подправяме готовия разсолник със саламура от кисели краставички.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Начало