Продукти:
• 300 г макарони
• 300 г колбаси от различни видове
• 150 г сирене
• 4 яйца
• половин пакетче краве масло
• 100 г кашкавал
• 1 с.л. счукана мащерка /или чубрица/
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Варим макароните в подсолена вода до полусваряване, изплакваме ги в гореща вода, отцеждаме ги и ги смесваме с половината масло.
В намаслена форма за торта изсипваме половината от макароните и наръсваме с настърганото сирене, смесено с мащерката, а върху него разстиламе на равномерен пласт ситно нарязаните колбаси. Покриваме с останалите макарони и заливаме с останалото разтопено масло и разбитите с малко сол яйца. Поръсваме с черен пипер, захлупваме и печем около 30 мин в предварително загрята силна фурна.
Веднага след като извадим от фурната, поръсваме с настъргания кашкавал. Поднасяме тортата с милански сос.
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...