Продукти:
• 200 г брашно
• 100 мл олио
• 100 мл вода
• 500 г тиква
• 100 г орехови ядки
• 150 г захар
• половин пакетче канела
• 1 щипка сол
Начин на приготвяне:
От брашното, солта, водата и малко олио замесваме тесто, което оставяме да престои 30 мин. Разточваме го на 5 кори с големината на тавата, в която ще печем.
Обелената тиква настъргваме на едро ренде и я смесваме със счуканите орехи, захарта и канелата. Ако тиквата е по-водна, слагаме и малко галета. Тази смес прехвърляме в гевгир над тенджера, за да се отцеди водата.
Намазняваме с олио тавата, слагаме първата кора, намазваме я с олио, разпределяме равномерно част от плънката, похлупваме с втората кора. Така постъпваме и с другите кори, като последната намазваме с олио.
Разрязваме тиквеника на правоъгълници, леко напръскваме с вода и печем в предварително загрята, умерена фурна. Когато е готов, напръскваме отгоре сокът от отцедената тиква, изключваме фурната и оставяме тиквеника в нея да изстине.
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...