Продукти: (за 4 порции)
• 500 г почистени скариди
• 2 глави лук
• 1-2 скилидки чесън
• 4 с.л. олио
• 2 с.л. мед
• 2 с.л. соев сос
• 2 с.л. счукан шам-фъстък
• 2-3 капки лют сос „Табаско”
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука и чесъна на дребно и ги пържим 2-3 мин в сгорещеното олио.
Отделно заливаме скаридите с меда, разреден с 3 с.л. вода, разбъркваме и ги изсипваме при лука. Пържим още 4-5 мин. След това добавяме двата соса, подправяме с черен пипер и сол на вкус и пържим още 5-6 мин.
Поднасяме скаридите поръсени със счукания шам-фъстък.
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...