Кулинарни рецепти » Японска салата с ориз

 Японска салата с ориз

Продукти:

• 1 ч.ч. ориз
• 2 ч.ч. вода
• 250 г печено или варено говеждо месо
• 1-2 портокала
• сол

За соса:

• 1 жълтък
• 1 ч.л. горчица
• 1 ч.л. захар
• 1 с.л. оцет
• 2-3 с.л. олио
• сокът от 1 портокал
• 1 с.л. царевично брашно
• 1 щипка къри
• лимонов сок
• 1-2 щипки сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме ориза в подсолената вода, изплакваме със студена вода и отцеждаме.

Поръсваме жълтъка със захарта и солта. Прибавяме горчицата, оцета и кърито и разбиваме, като на тънка струйка сипваме олиото.

Разреждаме портокаловия сок с малко вода /да стане 150 мл/ и размиваме в него царевичното брашно. Кипваме на огъня при непрекъснато бъркане и веднага смесваме с приготвената майонеза.

Прибавяме ориза, нарязаното на парченца месо и обелените портокалови филийки. Подправяме с лимонов сок на вкус и поднасяме салатата студена.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Начало