Кулинарни рецепти » Мангафиш

 Мангафиш

Продукти:

• 500 г тиква
• 300 г сушени плодове
• 2 с.л. мед

Начин на приготвяне:

Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока тенджера, като между тях разпределяме сушените плодове.

Наливаме малко вода и захлупваме тенджерата. Варим на тих огън, докато плодовете омекнат напълно, а водата се изпари. Накрая подслаждаме с 2-3 с.л. пчелен мед и отстраняваме от огъня.

Автор: Койна Момчева

Представяме Ви:

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Начало