Кулинарни рецепти » Ефектно руло

 Ефектно руло

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг кайма
• 2 филии хляб
• 1 глава лук
• 2 скилидки чесън
• 1 чушка
• 50 г сланина
• 1 с.л. краве масло
• 2 яйца
• 2 с.л. доматено пюре
• 2 с.л. горчица
• 2 с.л. счукани фъстъци
• 4 резена шунка
• 4 с.л. олио
• 1 връзка магданоз
• 1 твърдо сварено яйце
• копър.
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Накисваме хляба. Нарязваме ситно лука, чесъна и чушката. Нарязваме сланината на кубчета, накълцваме магданоза.

Загряваме маслото и в него изпържваме сланината. Добавяме лука, чесъна и чушката. Задушаваме. Загряваме фурната до 180 градуса.

Омесваме каймата с яйцата, отцедения хляб, доматеното пюре, горчицата, фъстъците, магданоз, лучената смес, сол и черен пипер на вкус.

Отделяме 400 г от омесената кайма, оформяме малки кюфтенца и ги изпържваме в олио.

Върху кухненския плот разстиламе кърпа, а отгоре слагаме фолио. Върху него разстиламе каймата на пласт с дебелина 1,5 см. Отгоре подреждаме шунката. Завиваме рулото с помощта на фолиото. Слагаме го в средата на правоъгълна тавичка, поливаме го с 2 с.л. олио и печем около час и половина.

Сервираме рулото в средата на голяма овална чиния. Отстрани нареждаме кюфтенцата. Украсяваме с резенчета яйце и стръкчета копър.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Начало