Продукти:
• 1 кг месо (свинско или телешко)
• 1 връзка зелен лук (или 1 глава стар)
• 500 г гъби
• 15 лозови листа
• 1 ч.ч. ориз
• 1 яйце
• 1 ч.ч. кисело мляко
• магданоз
• копър
• джоджен
• черен и червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на хапки и го слагаме в херметическа тенджера заедно със ситно нарязаните лук, гъби и лозови листа. Поръсваме с наситнени джоджен и копър, посоляваме и подправяме с черен и червен пипер. Наливаме вода, която трябва да покрие продуктите. Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим 30-35 мин.
Прехвърляме сместа в намаслена тавичка, сипваме ориза и добавяме още вода, така че съотношението между ориза и течността да е 1:3. Печем в умерена фурна, докато оризът омекне напълно. Накрая поръсваме с наситнен магданоз и заливаме с яйцето, което сме разбили с киселото мляко. Допичаме във фурната, докато ястието хване розова коричка.
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...