Кулинарни рецепти » Пиперки, пълнени със свинско и фасул

 Пиперки, пълнени със свинско и фасул

Продукти:

• 1 кг зелени пиперки
• 200 г свинско месо
• 200 г зрял фасул
• 1 ч.ч. настъргани домати
• 2-3 пресни домата
• 1 глава лук
• 2-3 с.л. олио
• 1 връзка джоджен
• 1 връзка копър
• 2-3 щипки смлян кимион
• 1 ч.л. чубрица
• 1 скилидка чесън
• сол

Начин на приготвяне:

Заливаме фасула със студена вода, и варим до полуготовност. Отцеждаме го и смесваме с настърганите домати.

Смиламе месото на машинка с едра решетка и прибавяме към фасула заедно с нарязания копър и джоден. Посоляваме, подправяме с кимиона и чубрицата и разбъркваме добре.

Напълваме пиперките с тази смес, като във всяка пускаме по една скилидка чесън. Нареждаме ги в тавичка, покриваме с тънки резенчета домати и лук, напръскваме с олио, добавяме 1-2 ч.ч. гореща вода и печем 1 час в умерена фурна.

Поднасяме пиперките топли.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Начало