Кулинарни рецепти » Свински пържоли с гъби

 Свински пържоли с гъби

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г свински пържоли
• 200 г гъби
• 100 г моркови
• 3 с.л. олио
• 2 с.л. краве масло
• 2 глави лук
• 1 к.ч. брашно
• черен пипер, сол

За соса:

• 1 с.л. брашно
• 2 с.л. краве масло
• 1 ч.ч. бяло вино
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Начукваме пържолите, леко ги посоляваме, поръсваме ги с черен пипер, покриваме ги с нарязания на колелца лук и ги държим в затворен съд в хладилник от вечерта до сутринта. Отстраняваме лука, овалваме пържолите в брашното и ги запържваме от двете страни в силно загрятото олио, колкото да хванат коричка.

Нареждаме ги в тавичка и върху всяка пържола слагаме по малко от предварително нарязаните и задушени гъби. Слагаме върху тях също така парченца от нарязаните моркови и късчета масло. Наливаме 1 пръст топла вода и завиваме тавата с алуминиево фолио. Печем 30 мин на силна фурна. След това отстраняваме фолиото и продължаваме да печем, като обръщаме пържолите от двете страни.

Приготвяме сос като в мазнината запържваме брашното, после наливаме виното, посоляваме на вкус и варим на умерен огън до сгъстяване. Накрая поръсваме соса с черен пипер. Поднасяме пържолите с гъбите, залети с приготвения сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Начало