Продукти:
• 3 зелеви листа
• 2 пакетчета (250 г) сирене Крема
• 1 морков
• 1 к.ч. ситно нарязани орехови ядки
• 3 с.л. майонеза
• 3-4 скилидки чесън
• сол
Начин на приготвяне:
Избираме по-големи зелеви листа, отстраняваме твърдите им части. Смесваме сиренето с майонезата, прибавяме ситно настъргания морков и ситно нарязаните чесън и орехи. Посоляваме н вкус и разпределяме сместа върху зелевите листа.
Увиваме стегнати сарми, които закрепваме с клечки за зъби и оставяме за 1 нощ в хладилник, за да се втвърдят. Преди поднасяне отстраняваме клечките и нарязваме сармите на колелца.
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...