Кулинарни рецепти » Овчарска чорба

 Овчарска чорба

Продукти:

• 700 г обезкостено овнешко месо
• 2-3 глави лук
• 1-2 с.л. доматено пюре
• 4-5 картофа
• 2 яйца
• 1 кофичка кисело мляко
• 1 с.л. червен пипер
• 3-4 скилидки чесън
• 1-2 с.л. олио
• 1-2 с.л. оцет
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в сгорещеното олио. Щом поомекне, прибавяме доматеното пюре и червения пипер, наливаме 1 л вода или бульон и слагаме месото, нарязано на малки хапки.

Варим супата на тих огън, докато месото омекне. Накрая поръсваме с черен пипер и сол на вкус и отстраняваме от огъня. Преди поднасяне подправяме със смес от оцета и счукания чесън.

Автор: Койна Момчева

Представяме Ви:

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Начало