Кулинарни рецепти » Пиперки с хлебна плънка

 Пиперки с хлебна плънка

Продукти:

• 1 кг пиперки
• 4 филийки сух хляб (без кората)
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 150 г сирене
• 3 яйца
• 2 домата
• 2-3 с.л. брашно
• магданоз, черен пипер, сол
• мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Накисваме хляба в млякото и го отцеждаме. Прибавяме настърганото сирене, 2 яйца, настърганата месеста част на доматите, магданоз, черен пипер и сол на вкус.

Разбъркваме и напълваме с тази смес почистените и опечени пиперки. Овалваме ги в брашното, потапяме в разбитото яйце и ги изпържваме в сгорещената мазнина.

Автор: Иванка Анкова

Представяме Ви:

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Начало