Кулинарни рецепти » Ябълково вино

 Ябълково вино

Начин на приготвяне:

Избираме добре узрели и здрави плодове от кисели и сладки сортове ябълки. Обелваме ги, отстраняваме семената и ги прекарваме през месомелачка. После ги пресоваме и поръсваме със захар (на 1 л сок – 250 г захар).

Насипваме сместа в подходящи съдове и изчакваме да ферментира. Бурната ферментация трае 7-8 денонощия. Прецеждаме виното и го наливаме в дамаджани, които запушваме с ферментационни тапи.

След 3-4 седмици филтрираме виното и го наливаме в стъклеклени бутилки, които затваряме плътно с коркови тапи. Съхраняваме на хладно място.

Автор: Стефан Пехливанов

Представяме Ви:

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Начало