Кулинарни рецепти » Руски пирог

 Руски пирог

Продукти:

• 1 1/2 ч.ч. прясно мляко
• 1 1/2 ч.ч. олио
• мая колкото кибритена кутия
• 2 с.л. захар
• 1 с.л. сол
• 2 яйца
• брашно около 1 кг

За плънката:

• 1 кг кайма
• 2 средно големи глави лук
• 200 г гъби
• 10-15 маслинки (обезкостени и нарязани на парченца)
• 150-200 г топено сирене или кашкавал
• 1/2 к.ч. ориз

Начин на приготвяне:

Предварително правим плънката, като задушаваме лука с каймата, добавяме гъбите и ориза и готвим, докато се сварят и останат на мазнина. Сваляме от огъня и когато сместа се поохлади, добавяме обезкостените и нарязани на парченца маслини и кашкавала (топеното сирене), настърган на едро ренде.

Замесваме меко тесто от изброените продукти и без да втасва го разделяме на 3 равни части. Плънката също разделяме на 3 равни части. Точим поотделно, слагаме плънката и навиваме на руло.

Поставяме трите рула в тава, намазана с олио на разстояние едно от друго, като края им трябва да бъде отдолу, за да не се развият рулата. Оставяме да втасат много добре с плънката и след това печем в умерена фурна.

Автор: Жулиета

Представяме Ви:

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Начало