Кулинарни рецепти » Руски пирог

 Руски пирог

Продукти:

• 1 1/2 ч.ч. прясно мляко
• 1 1/2 ч.ч. олио
• мая колкото кибритена кутия
• 2 с.л. захар
• 1 с.л. сол
• 2 яйца
• брашно около 1 кг

За плънката:

• 1 кг кайма
• 2 средно големи глави лук
• 200 г гъби
• 10-15 маслинки (обезкостени и нарязани на парченца)
• 150-200 г топено сирене или кашкавал
• 1/2 к.ч. ориз

Начин на приготвяне:

Предварително правим плънката, като задушаваме лука с каймата, добавяме гъбите и ориза и готвим, докато се сварят и останат на мазнина. Сваляме от огъня и когато сместа се поохлади, добавяме обезкостените и нарязани на парченца маслини и кашкавала (топеното сирене), настърган на едро ренде.

Замесваме меко тесто от изброените продукти и без да втасва го разделяме на 3 равни части. Плънката също разделяме на 3 равни части. Точим поотделно, слагаме плънката и навиваме на руло.

Поставяме трите рула в тава, намазана с олио на разстояние едно от друго, като края им трябва да бъде отдолу, за да не се развият рулата. Оставяме да втасат много добре с плънката и след това печем в умерена фурна.

Автор: Жулиета

Представяме Ви:

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Начало