Кулинарни рецепти » Патица с прясно зеле

 Патица с прясно зеле

Продукти:

• 1 патица (около 2 кг)
• 1 прясна зелка
• 5-6 домата
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• чубрица
• сол

Начин на приготвяне:

Натриваме почистената и измита патица със сол и я разрязваме откъм гърдите. Слагаме я във вряща подсолена вода и варим, докато месото поомекне.

Отделно запържваме нарязаното зеле в сгорещената мазнина. Щом поомекне, посоляваме, прибавяме ситно нарязаните домати и задушаваме 10-15 мин. После поръсваме с червен пипер и натрошена чубрица и прехвърляме в глинен гювеч.

Слагаме отгоре патицата и наливаме част от водата, в която сме я варили. Печем в силна фурна, като периодично обръщаме патицата, за да се изпече равномерно.

Автор: Диана Георгиева

Представяме Ви:

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Начало