Продукти:
• 1 пиле
• 200 г краве сирене
• 50 г краве масло
• 200 г бяло вино
• червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Измиваме пилето, намазваме го обилно с част от мазнината и го посоляваме. Натрошаваме сиренето, смесваме го с останалото разтопено масло и напълваме пилето.
Слагаме го в намаслена тавичка и го заливаме с виното. Доливаме и малко вода, ако е необходимо, покриваме тавичката с алуминиево фолио и печем 1 час в умерено загрята фурна.
После отстраняваме фолиото, поръсваме с червен пипер и допичаме до зачервяване.
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...