Продукти:
• 800 г филе от сьомга
• 4 рака
• 50 мл зехтин
• 1-2 скилидки чесън
• 50 мл пастис (мастика)
• 50 г синьо сирене
• 1 щипка шафран
• 1 ч.ч. заквасена сметана
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме раците в подсолена вода, отцеждаме ги и ги фламбираме с мастиката.
Почистваме рибата и я запържваме в сгорещената мазнина заедно с нарязаните на кубчета тиквички. Подправяме с чесън и сол на вкус.
Нарязваме сиренето на тънки филийки, които нареждаме върху сьомгата и изчакваме да се разтопят и попият.
Подправяме сметаната с шафрана и варим на огъня, докато получим гъст сос.
Слагаме във всяка чиния по 1 рак, парче риба и малко тиквички, поливаме със сметановия сос и поднасяме.
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...