Кулинарни рецепти » Патладжанено пюре с месо

 Патладжанено пюре с месо

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г телешко или свинско месо
• 1 с.л. брашно
• 4 патладжана
• сокът от 1 лимон
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.ч. настърган кашкавал
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 4-5 скилидки чесън
• черен и червен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме месото, нарязваме го на кубчета и го посоляваме. Изпържваме го в малко мазнина.

Опичаме патладжаните, обелваме ги и с помощта на миксер ги разбиваме на пюре.

Запържваме брашното в част от останалата мазнина и го смесваме с патладжаненото пюре. Прибавяме киселото мляко, което сме разбили заедно със счукания чесън, и 1 к.ч. гореща вода. Посоляваме и варим около 10 мин на умерен огън. Накрая поръсваме настъргания кашкавал и малко черен пипер.

Разстиламе опържените месни хапки в плато и ги покриваме с пюрето от патладжани. Оцветяваме останалото олио с малко червен пипер и го поръсваме върху ястието.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Начало